Koneckonců, mám manželku a nyní dospívající dceru.

Pokud se cítíte připraveni vrátit se na správnou cestu, jsme s vámi. Tři členové týmu WebMD provádějí v Novém roce velké změny a nabídli se, že nás vezmou s sebou. V příštích několika týdnech budeme Lauru sledovat, jak se zbaví svého návyku na cukr a nastartuje svou fitness rutinu, a budeme fandit našemu dynamickému dietnímu duu, Billovi a Markovi, protože tvrdě pracují, aby shodili kila a zlepšit jejich zdraví. Tady je zdravější rok 2021!

Autor: Mark Spoor

Když jsem před více než 5 lety začínal ve WebMD, byl jsem — https://recenzeproduktu.top/ řekněme — trochu mimo značku.

Nebyl jsem moc aktivní. Předchozích 12 měsíců jsem strávil jako spisovatel a redaktor na volné noze doma (kde je všechno moje jídlo). Předtím jsem byl ve sportovních médiích, kde vám nedají jíst nic, co není smažené.

Byl jsem těžký a věděl jsem to.

Vzhledem k tomu, že jsem se necítil skvěle a právě jsem nastoupil do nové práce ve WebMD, řekl jsem si, že by mělo smysl jít na fyzičku, něco, co jsem léta nedělal.

Toto jmenování bude navždy známé jako "kopání do zadku."

Byl jsem nejtěžší, co jsem kdy byl (o pořádný kus), a jako bonus jsem měl prediabetes. První díl byl dost špatný, ale druhý díl mě přímo vyděsil. Koneckonců, mám manželku a nyní dospívající dceru. Potřeboval jsem energii. Víc než to, potřeboval jsem se ujistit, že jim budu nablízku. Takže jsem se musel okamžitě vrátit na trať.

Šel jsem po hlavě do fitness. Každý všední den ráno v 7 jsem byl v posilovně v naší kancelářské budově. Nikdy jsem nechyběl. Byl jsem otrokem rutiny. Začal bych s 20-30 minutami eliptické práce, pak bych pokračoval s nějakým závažím a nějakou základní prací. Mohl jsem to všechno udělat, pořádně se zapotit a být stále u svého stolu do 8:30. Neměl jsem žádné výmluvy. Vyčistila jsem i dietu. Velmi přísné ve všední dny a trochu laxnější (ale ne šílené) o víkendech.

Práce se vyplatila. Dostával jsem komplimenty v kanceláři i doma, moje čísla klesala a cítil jsem se skvěle. Navíc jsem na sebe byla hrdá, že jsem překonala své zdravotní překážky.

A pak přišel COVID-19.

Když jsme v březnu 2020 začali pracovat z domova, všichni jsme si mysleli, že to bude na týden – maximálně 2 týdny. Takže jsem se opravdu nebál, že sjedu z cesty. Přesunul jsem své tréninky do garáže a šel do staré školy: kliky, sedy-lehy, výpady, prkna a nějaké rychlé procházky po mém okolí.

Všechno to znělo dobře, ale některé důležité věci hrály proti mně. Za prvé, opravdu jsem nedostával kardio cvičení, které jsem potřeboval. Procházky nestačily a běhání mě nebaví. Jako, opravdu se to nelíbí.

Zmínil jsem se, že nerad běhám?

A co hůř, všechno moje jídlo bylo jen pár kroků daleko. Opět jsem si myslel, že to bude jen týden nebo dva, takže jsem si řekl, že sem tam pár svačinek nebude vadit.

Netrvalo dlouho a svačiny se staly zvykem a tréninky nebyly tak silné, jak by potřebovaly, takže čísla šla zase nahoru. Nejsou tak vysoké, jak byly. Můj "tenké oblečení" stále sedí (i když trochu jinak), ale vidím změnu, takže se dostavila frustrace a zklamání.

Začínám tedy druhé kolo.

K Vánocům mi manželka koupila rotoped a členství v Pelotonu. Pracoval jsem na nich asi týden. Pot je zpět, ale jídlo je stále tam, stejně jako stres z potřeby obrátit věci, nemluvě o stresu COVID.

Potřebuji zodpovědnost. To je místo, kam vy – a tento týdenní blog – vstupte.

Každý týden se podělím o to, co se děje na mé cestě vykoupení. Moji přátelé Bill Kimm a Laura Downey se také podělí o své příběhy. Ve skutečnosti, jak plynou týdny, budete pravděpodobně číst, jak jsme se s Billem zapojovali do přátelského rozhovoru. Jsme přátelé už roky a je to přesně to, co kluci dělají, zvláště kluci, kteří spolu pracovali ve sportu.

Jeden z doktorů zde na WebMD, který je ve skutečnosti specialistou na hubnutí, mi také dá několik rad.

Všichni se k sobě budeme chovat poctivě a doufáme, že vás budeme motivovat, abyste se vydali na cestu s námi.

Jdeme na to!

Mark Spoor je vedoucí zdravotní editor s WebMD. Strávil více než 2 desetiletí ve sportovních médiích, pracoval se skupinami jako NCAA, NASCAR a PGA TOUR. Většinu víkendů jej a jeho manželku Chris najdete, jak fandí softbalovému týmu jejich dcery. 

I když Mark trávil spoustu času se sportovci, není jím, takže fitness bylo vždy tak trochu výzvou. Doufá, že mu toto úsilí pomůže dostat se trochu blíže k vítězství v této bitvě.

Marka můžete sledovat na Twitteru @markspoor.

Panikulektomie je chirurgický zákrok k odstranění přebytečné visící kůže a tuku nazývaného pannus nebo „zástěra“ z podbřišku po velkém úbytku hmotnosti.

Panikulektomie není plastika břicha (abdominoplastika), zákrok prováděný z kosmetických a estetických důvodů. Namísto toho je to chirurgický zákrok k odstranění visící kůže, která může pokrývat vaše stehna a genitálie, aby se zlepšilo vaše zdraví a vzhled.

Proč panikulektomická chirurgie?

Kvůli bariatrické chirurgii nebo jiným drastickým metodám hubnutí budete možná potřebovat operaci panikulektomie k odstranění přebytečné kůže. Přebytečná kůže může viset přes záda, stehna, oblast genitálií a sahat až ke kolenům, což narušuje vaše každodenní činnosti, jako je chůze, stání a sezení.

Abyste se vyhnuli vážným zdravotním problémům, jako jsou kožní infekce, problémy se zády (kvůli problémům s váhou a držením těla), vyrážky způsobené oděrkami, vředy a abscesy, možná budete muset podstoupit operaci panikulektomie.

Jste kandidátem na panikulektomii, pokud:

Netrpíte nekontrolovaným srdečním onemocněním, onemocněním plic nebo cukrovkou. Jste nekuřák, protože cigarety ovlivňují prokrvení a hojení ran. Jste v dobrém zdravotním stavu, ale máte převislou kůži, která narušuje vaše každodenní činnosti. Vaše váha je stabilní déle než 6 měsíců. Máte zdravotní příznaky z přebytečné břišní zástěry nebo přetrvávající vyrážky nebo infekce pod visícím záhybem kůže.

Komplikace a riziko operace panikulektomie

Chcete-li podstoupit operaci panikulektomie, musíte zvážit přínosy postupu a související rizika. Některá z rizik jsou:

Rizika anestezie, jako je reakce na léky, problémy s dýcháním, krvácení, krevní sraženiny nebo infekce Hromadění tekutiny pod kůží (seroma) Špatné hojení kůže Ztráta kůže a zjizvení Smrt tkání Prodloužené otoky Poškození nervů, které může způsobit změny v pocitu dotyku na kůži Neustálá bolest Vaše kůže se může znovu uvolnit a možná budete muset operaci zopakovat Změna barvy kůže

Pokračování

Příprava na proceduru panikulektomie

Při přípravě na operaci panikulektomie:

Buďte otevření o své anamnéze svému chirurgovi. Dejte jim vědět, pokud užíváte nějaké léky na předpis nebo volně prodejné.

Pozor na některé léky. Váš chirurg vám může navrhnout, abyste se vyvarovali užívání bylinných doplňků a protizánětlivých léků, které mohou zvýšit krvácení a znesnadnit srážení krve.‌

Vyhněte se kouření. Pokud tak učiníte, může vás váš chirurg požádat, abyste přestali kouřit, aby se zvýšily vaše šance na rychlé uzdravení, protože kouření zpomaluje hojení ran.

Provádění procedury

Postup zahrnuje:

Anestézie. Dostanete intravenózní nebo celkovou anestezii, aby bylo zajištěno, že během procedury spíte, jste v pohodě a necítíte bolest. Váš chirurg vám navrhne nejlepší volbu.

Řez. Váš chirurg vám vyřízne řez zpod hrudní kosti až těsně nad pánevní kostí. 

Uzavírání řezů. V podbřišku, těsně nad stydkou oblastí, vás váš chirurg horizontálně řeže v závislosti na množství převislé kůže. V některých případech je u osob, které mají nadbytečnou kůži v příčném rozměru, nezbytný vertikální řez.

Po řezu chirurg odstraní přebytečnou kůži a tuk a uzavře řez sešitím kůže k sobě. Postup může vyžadovat malé zkumavky nazývané drény, které se vkládají tak, aby umožnily odtok krve nebo tekutin, které se mohou shromáždit. Přes vaše břicho bude umístěn obvaz, který zakryje oblast rány.

Zotavení po panikulektomii

Bude trvat několik týdnů, než se otok sníží. Po operaci můžete zůstat v nemocnici asi dva dny nebo déle v závislosti na tom, jak složitá operace byla. Váš lékař vám dá léky proti bolesti, protože po operaci budete cítit bolest, která může trvat několik dní. 

Nepropadejte panice, pokud během této doby pocítíte necitlivost, modřiny a únavu. Váš chirurg vám může doporučit nosit elastickou podporu přibližně po dni, aby vám poskytl další podporu při hojení. Během týdne nebo dvou byste měli být schopni pohodlně stát.

Během následujících 4 až 6 týdnů se vyhněte činnostem, které by mohly vyvíjet tlak na vaši ránu. Bude trvat asi 3 měsíce, než otok na ráně zmizí, ale až 2 roky, než uvidíte výsledek své operace.

U lidí, kteří prodělali císařský řez (c-sek), mohou být stávající jizvy integrovány do nových jizev. Okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte dušnost, neobvyklé bušení srdce nebo bolesti na hrudi, když jste doma. Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, možná budete muset být hospitalizováni kvůli dodatečné léčbě. Postupujte podle pokynů svého chirurga, jak se o sebe postarat pro úspěšné zotavení.

WebMD Medical Reference Hodnotil Dan Brennan, MD dne 08. dubna 2021

Zdroje

ZDROJE:

Americká společnost plastických chirurgů: “Jaké výsledky bych měl očekávat po panikulektomii?”

Kanadské centrum plastické chirurgie: “Panikulektomie.”

Zdravotní systém Mount Sinai: “Panikulektomie.”

Národní centrum pro biotechnologické informace: “Panikulektomie.”

Většina z nás jsou tvorové ze zvyku. Kupujeme stejné potraviny ve stejném obchodě s potravinami, připravujeme stále stejné recepty a žijeme v rámci svých vlastních známých rutin. Ale pokud to se zdravějším stravováním a hubnutím myslíte vážně, musíte s tím zatřást, změnit ty špatné stravovací návyky a začít o svém jídelníčku a životním stylu přemýšlet jinak.

Problém je v tom, že jsme si tak pohodlní, že je těžké vzdát se těchto starých zvyků.

"Mnoho lidí je skeptických ke změně svého jídelníčku, protože si zvykli jíst nebo pít stejná jídla a existuje strach z neznámého nebo zkoušet něco nového," říká John Foreyt, PhD, ředitel výzkumného centra behaviorální medicíny Baylor College of Medicine.

I když ty chtít změnit, staré zvyky těžce umírají.

"Postupem času se návyky stanou automatickými, naučeným chováním, a to je silnější než nové návyky, které se snažíte začlenit do svého života," říká Foreyt.

I ti, kterým se podaří změnit své špatné stravovací návyky, mohou v době stresu snadno upadnout do starých kolejí. Když se cítíte slabí nebo zranitelní, automatické reakce často převáží dobré úmysly.

"Všechno může jít v pohodě, dokud nenarazíte na drsnou záplatu a nebudete mít pocity nudy, osamělosti, deprese nebo… jakéhokoli stresu," říká Foreyt.

Foreyt říká, že řešení špatných stravovacích a pohybových návyků vyžaduje trojitý přístup:

Uvědomte si špatné návyky, které chcete opravit. Zjistit, proč tyto zvyky existují. Zjistěte, jak pomalu změníte své špatné stravovací a pohybové návyky na zdravější nové.

Jiný odborník poznamenává, že je mnohem pravděpodobnější, že budete úspěšní při změně svých návyků, pokud budete dělat věci jeden krok za druhým. "Zkuste si časem postupně začlenit nové návyky, a než se nadějete, budete jíst zdravěji a hubnout," říká Keri Gans, MS, RD, mluvčí American Dietetic Association a odborník na výživu v soukromé praxi v New Yorku.

Jíst zdravější stravu může být zpočátku zastrašující. Ale jakmile sami uvidíte, jak dobře se cítíte – a jak dobré zdravé jídlo může chutnat – máte větší šanci na úspěch. Postupem času se vaše preference změní a chutě na potraviny, které jsou pro vás špatné, zmizí.

Pokračování

6 kroků k nápravě špatných stravovacích návyků

Zde je 6 kroků, které vám pomohou zbavit se vašich starých, nezdravých návyků a vytvořit si zdravější:

1. Take Baby Steps. Malé změny ve vaší stravě a životním stylu mohou zlepšit vaše zdraví a také zkrátit váš pas. Několik návrhů od odborníků:

Začněte každý den výživnou snídaní. Dopřejte si 8 hodin spánku každou noc, protože únava může vést k přejídání. Jezte jídlo u stolu bez rušení. Jezte více jídel se svým partnerem nebo rodinou. Naučte se jíst, když máte opravdu hlad, a zastavte se, až budete pohodlně sytí. Snižte velikost porcí o 20 % nebo se vzdejte druhé dávky. Vyzkoušejte nízkotučné mléčné výrobky. Udělejte si chlebíčky s celozrnným pečivem a místo majonézy je potřete hořčicí. Přejděte do café au lait, místo smetany použijte silnou kávu a horké odstředěné mléko. Jezte výživné jídlo nebo svačinu každých pár hodin. Ke snížení tuku v receptech používejte nepřilnavé pánve a sprej na vaření místo oleje. Vyzkoušejte různé způsoby vaření, jako je grilování, opékání, pečení nebo pošírování. Pijte více vody a méně slazených nápojů. Jezte menší porce kaloricky bohatých potravin (jako kastrol a pizza) a větší porce potravin bohatých na vodu (jako jsou polévky na bázi vývaru, saláty a zelenina). Místo tučných omáček dochuťte svá jídla bylinkami, octy, hořčicí nebo citronem. Omezte alkohol na 1-2 nápoje denně.

2. Staňte se všímavějším. Jedním z prvních kroků k překonání špatných stravovacích návyků je věnovat větší pozornost tomu, co jíte a pijete. "Čtěte etikety potravin, seznamte se se seznamy ingrediencí a začněte si všímat všeho, co vkládáte do úst," říká Gans. Jakmile si lépe uvědomíte, co jíte, začnete si uvědomovat, jak musíte zlepšit svůj jídelníček. Někomu prospívá vedení potravinových deníků.

3. Vytvořte plán; Buď konkrétní. Jak hodláte začít jíst více ovoce, snídat každý den nebo chodit častěji do posilovny? Upřesněte své možnosti. Například: Naplánujte si, že si každý den vezmete do práce kousek ovoce na svačinku, zásobte se cereáliemi a ovocem na rychlou snídani a třikrát týdně zajděte do posilovny cestou do práce. "Říct ‚budu více cvičit‘ vám nepomůže," říká Gans. "Co pomůže, je zamyslet se nad tím, kdy a jak to zařadit do svého životního stylu."

Pokračování

4. Postavte se každý týden s novým minicílem. Tyto mini-kroky nakonec přinesou zásadní změnu. Pokud je například vaším cílem jíst více zeleniny, řekněte si, že každý týden zkusíte jednu novou zeleninu, dokud nenajdete nějakou, která vám bude opravdu chutnat. Nebo hledejte snadné způsoby, jak přidat do svého jídelníčku každý týden jednu porci zeleniny navíc, dokud nedosáhnete svého cíle. Zkuste svůj obědový sendvič doplnit plátky okurek; přidání nastrouhané mrkve do muffinů, které snídáte; nebo si k večeři pizzu doplňte sušenými rajčaty a houbami.

5. Buďte realističtí. Nečekejte od sebe příliš brzy. Než se z každé nové akce stane zvyk, trvá to asi měsíc. Pomalý a vytrvalý vyhrává závod – spolu s dávkou bdělosti.

6. Procvičte si zvládání stresu. "Zaměřte se na vypořádání se se stresem pomocí cvičení, relaxace, meditace nebo čehokoli, co vám vyhovuje, abyste se během období stresu nevrátili k těmto špatným návykům nebo nepoužívali jídlo, které vám pomůže situaci zvládnout." radí Foreyt.