Co vědět o bolesti hlavy na ledu

Zahrnujeme produkty, o kterých si myslíme, že jsou užitečné pro naše čtenáře. Pokud si nakoupíte odkazy na této stránce, můžeme získat malou provizi. Tady je náš proces.

Bolest hlavy ledu je typ bolesti hlavy označených krátkými Jolts of Pain. Nejčastěji ovlivňuje přední a boky hlavy.

Lékaři někdy odkazují na tento stav jako idiopatickou bodavou bolest hlavy, primární bodavá bolest hlavy (PSH) nebo oční hlava. , nebo tupá bolest. Může se vyvíjet postupně nebo se náhle objevit a může to trvat krátkou dobu nebo několik dní.

Tento článek shrnuje společné příčiny bolesti hlavy a některé typické příznaky. Pokrývá také diagnózu, léčbu a to, jak se liší od migrény. Pro každého, kdo dostane tyto bolesti hlavy, se může příčina lišit.

Vědci teoretizují, že tyto bolesti hlavy se vyvíjejí kvůli chemické aktivitě v mozku, nervech nebo krevních cévách obklopujících lebku. Roli mohou také hrát svaly v hlavě a krku.

V některých případech mohou mít lidé gen, díky kterému jsou náchylné k rozvoji bolesti hlavy. To je častější u lidí, kteří mají také historii migrény. V jiných případech mohou existovat specifické spouštěče, které jsou primární nebo sekundární.

  • Změny ve vzorku spánku nebo nedostatku spánku
  • Cold nebo Heat
  • Spotřeba alkoholu
  • Sekundární spouštěče

    tablety na hubnutí rapid slim

    Ačkoli lékaři mohou odkazovat na bolesti hlavy obecně jako PSH, stav může mít také sekundární spouštěče. V tomto scénáři je bolest hlavy příznakem základního stavu. Komplikace šindelů

  • mrtvice
  • roztroušená skleróza
  • meningiom, což je typ nekancerózního nádoru
  • příznaky

    Bolest spojená s bolestmi hlavy ledu má tendenci trvat jen několik sekund. U některých lidí to však může trvat až 1 minutu.

    Bolest hlavy se může také přesunout z jedné oblasti do druhé na stejné nebo opačné straně hlavy. Někdy se vyskytuje u bolesti hlavy na ledu. nejsou stejné. Když k nim dojde společně, může člověk zažít směs příznaků obou. Člověk může popisovat bolest jako pulzující nebo pulzující a obvykle ovlivňuje jednu stranu hlavy. Mnoho lidí také zažívá nevolnost a zvracení.

    Ačkoli se příznaky migrény liší od příznaků bolesti hlavy ledu, některé podobné primární faktory mohou vyvolat oba typy bolesti hlavy, včetně:

    • Nedostatek jídla nebo spánku
    • Expozice světlu
    • Spotřeba alkoholu nebo kofeinu
    • Hormonální změny (u žen)

    epizoda migrény může trvat pro hodiny do dnů. Bolest může být tak nesnesitelná, že je deaktivující. Někteří lidé mohou také zažít varovné signály – jako je aura, záblesky světla, slepé skvrny nebo pocity brnění – předem, ale to není vždy. Bolesti hlavy, ale je důležité si uvědomit, že migréna je víc než jen špatná bolest hlavy. Ve skutečnosti je to neurologický stav.

    Podle Nadace Migrénové výzkumu je migréna třetím nejčastějším a šestým nejvíce deaktivujícím nemocí na světě. Ovlivňuje asi 39 milionů lidí ve Spojených státech. Rovněž stojí za zmínku, že migréna je běžnější u žen než u mužů, což postihuje asi 28 milionů žen v USA. Vážnější, jako je mozková úder nebo meningitida. Osoba by měla vždy hledat lékařskou pomoc, pokud se bolest hlavy vyvíjí poté, co udrží ránu do hlavy.

  • Vysoká horečka
  • Nesvětlostí
  • Obtížnost vidět, mluvit nebo chůze
  • Diagnóza

    Podle podle Diagnostické pokyny mezinárodní klasifikace poruch bolesti hlavy, lékaři mohou diagnostikovat bolesti hlavy nebo PSH za následujících podmínek:

    • Bolest hlavy osoby se náhodně vyskytuje jako jeden náraz nebo několik jiných bolesti.
    • Bolest osoby trvá jen několik sekund.
    • Bolest se vyskytuje nepravidelně. Pocení obličeje nebo nosní přetížení.
    • Lékař nemůže poskytnout lepší diagnózu příznaků. Místo toho se lékař spoléhá na popis jejich příznaků osoby. Tyto podmínky zahrnují následující. Lidé zažívají příznaky, jako je těžké pulzování a bolest, které obvykle ovlivňují pouze jednu stranu obličeje. Tato bolest je obvykle kolem nebo za okem, ale občas na zadní straně krku. Paroxysmální hemikranie se vyskytují častěji u žen než u mužů. Široce distribuované nervy v hlavě.

      Příznaky zahrnují občasné, náhlé pálení nebo šoková bolest obličeje, která může trvat od několika sekund do 2 minut. Epizody se mohou objevit v rychlém sledu po dobu až 2 hodin.

      Zde se dozvíte více o trigeminální neuralgii. nervy. Tyto dva páry nervů začínají poblíž druhé a třetí kosti v horní části páteře. Bolest se pak může rozšířit do oblasti za očima a dozadu, vpředu a na straně hlavy. Někteří lidé dokonce popisují bolest podobnou bolesti migrénové bolesti hlavy nebo bolesti hlavy.

      Zde se dozvíte více o týlní neuralgii.

      Ošetření bolesti hlavy na ledu může být obtížné. Protože bolest je tak krátká, léky, jako jsou odlehčovatelé bolesti, často nepomáhají. K těmto bolesti hlavy se mohou objevit jednou nebo několikrát denně, v pravidelných intervalech, ale nikdy netrvají dlouho.

      Indomethacin je nesteroidní protizánětlivý lék, který může být úspěšný při léčbě bolesti hlavy. Mezi další možnosti léčiva patří gabapentin, inhibitory cyklooxygenázy-2 a melatonin.

      melatonin je k dispozici pro nákup online zde.

      Osoba by však měla kontaktovat lékaře, pokud se jejich příznaky náhle zhoršují, zvýší frekvenci nebo začnou přerušit jejich každodenní činnosti, jako je práce nebo spánek.

      Lékař může zkontrolovat anamnézu osoby a přijít s vhodným plánem léčby. Pokyny pro získávání zdrojů a čerpá pouze z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

    Contents