Milyen egészségügyi előnyei vannak a szenvedélyes gyümölcsnek?

A szenvedélyes gyümölcs egy egzotikus lila gyümölcs, egészséges táplálkozási profilú és számos egészségügyi előnye.

A szenvedélyes gyümölcs egy virágzó trópusi szőlő, amelyet Passiflora néven ismert, meleg éghajlaton, például Dél -Amerikában, Ausztráliában, Dél -Afrikában és Indiában nő.

A szenvedélyes gyümölcs általános faja a passiflora edulis, de vannak különböző fajok, és néha granadillának nevezhetők.

A szenvedélyes gyümölcs lágy pépet és sok magot tartalmaz egy kemény héj belsejében. Az emberek megeszhetik a magvakat és pépet, gyümölcslé vagy hozzáadhatják más gyümölcslevekhez.

A Passion Fruit nemrégiben nagy figyelmet kapott, mivel ez erőteljes antioxidánsok forrása, és más egészségügyi előnyökkel is járhat.

Ez a cikk a szenvedélyes gyümölcs táplálkozási profilját és lehetséges egészségügyi előnyeit vizsgálja.

1. Kulcsfontosságú tápanyagokat biztosít

A szenvedélyes gyümölcs egy hasznos gyümölcs, egészséges táplálkozási profilú. Magas szintű A -vitamint tartalmaz, amely fontos a bőr, a látás és az immunrendszer, valamint a C -vitamin szempontjából, amely fontos antioxidáns.

Az egyik hulladék nélküli gyümölcs a következő tápanyagokat tartalmazza milligramm (mg), nemzetközi egységek (IU) vagy gramm (g) című cikkben:

  • 229 NE A -vitamin
  • 63 mg kálium
  • 5 mg magnézium
  • 5,4 mg C -vitamin
  • 2 mg kalcium
  • > 0,29 mg vas
  • 1,9 g rost

A szenvedélyes gyümölcs foszfort, niacint és B-6-vitamint is tartalmaz, amelyek mindegyike egészséges testnek is szüksége van.

2. Gazdag antioxidánsokban

A szenvedélyes gyümölcs gazdag antioxidánsokban, amelyek olyan vegyületek, amelyek elősegítik a káros szabad gyökök semlegesítését a testben.

Az antioxidánsok létfontosságú szerepet játszanak a test rendszereinek egészséges állapotában. A tudósok tudják, hogy az antioxidánsok javítják a véráramlást, különös tekintettel az agyra és az idegrendszerre.

Csökkentik a sejtek stresszét és csökkentik a test gyulladását, amelyek mindkettővel vannak olyan betegségekkel, mint a szívbetegség és az Alzheimer -kór insunol átverés nézd meg ezt az oldalt.

3. A jó rostforrás

A szenvedélyes gyümölcspép sok étrendi rostot tartalmaz. A rost minden étrend kritikus eleme. Segít az emésztőrendszer szabályozásában és a bél egészséges állapotában, megakadályozva a székrekedést és a bél rendellenességeit.

Az American Heart Association szerint a Fibernek előnyei vannak a koleszterin csökkentésében és a szív egészségének fokozásában is.

Amerikában a legtöbb ember nem kap elegendő étrendi rostot. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) legutóbbi étkezési irányelvei szerint az ajánlott bevitel 34 g a 19–30 éves és 28 g közötti férfiak számára a 19–30 éves nőknél.

A szenvedélyes gyümölcsök rendszeres étkezése segíthet a székrekedés megelőzésében, az emésztés és az általános egészség javításában.

4. Alacsony glikémiás index

A szenvedélyes gyümölcs egy trópusi gyümölcs, amelynek alacsony glikémiás indexe (GI) értéke van. Ez azt jelenti, hogy az étkezés után nem okoz a vércukorszint meredek növekedését, így jó lehetőséget jelent a cukorbetegek számára.

A legtöbb gyümölcs alacsony GI -vel rendelkezik, bár az American Diabetes Association figyelmezteti, hogy a dinnye és az ananász magasabb GI -vel rendelkezik.

5. Javítsa az inzulinérzékenységet

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a szenvedélyes gyümölcsmagokban található vegyület javíthatja az ember inzulinérzékenységét. Az inzulinérzékenység javítása hozzájárulhat számos betegség, beleértve a cukorbetegség kockázatának csökkentését.

Egy kis méretű, 2017-es emberről szóló tanulmány azt találta, hogy a piceatannol nevű anyag javíthatja az anyagcserét, miután az állatkísérletek ugyanazt találták.

A kutatók azt találták, hogy a túlsúlyos és 8 hétig 20 mg piceatannolt vett férfiak javították az anyagcserét, beleértve az inzulinérzékenységet is, összehasonlítva azokkal, akik placebót szedtek.

6. Fokozza az immunrendszert

A szenvedélyes gyümölcs gazdag C -vitaminban, amely egy antioxidáns, amely segít megvédeni a testet a szabad gyökök által okozott károktól.

A C-vitamin növeli az immunrendszert azáltal, hogy segíti a testet a növényi alapú élelmiszerekből származó több vas felszívásában, és javíthatja a test képességét a test fertőzéseinek leküzdésére.

7. Támogatja a szív egészségét

A szenvedélyes gyümölcsöket szív-egészséges káliummal töltik be, és szintén alacsony nátrium. A

szenvedélyes gyümölcs, ha a magokkal fogyasztják, sok rostot tartalmaz, amelyek elősegíthetik a túlzott koleszterin eltávolítását az erek belsejéből. A magas rosttartalmú étrend csökkentheti az ember szívbetegség kockázatát.

Ezenkívül a szenvedélyes gyümölcs fogyasztása javíthatja az ember vérnyomását. A nátriumban alacsony és káliumban gazdag étrend segít a vérnyomás csökkentésében.

8. Csökkentse a szorongást

A szenvedélyes gyümölcs magnéziumot tartalmaz, amely egy fontos ásványi anyag, amelyet a tudósok összekapcsoltak a csökkent stresszhez és szorongáshoz.

A 2017. évi szisztematikus áttekintés azt sugallja, hogy a magnézium segíthet az embereknek a szorongás szintjének kezelésében. A szerzők azonban azt mondják, hogy a bizonyítékok minősége rossz, ezért a kutatóknak meg kell tenniük a FU -tvizsgálatok.

Sőt, a PassionFruit csak 5 mg magnéziumot tartalmaz, ami mindössze 1,1% az ásvány ajánlott napi fogyasztásának.

Hogyan lehet előkészíteni a szenvedélyes gyümölcsöket

A szenvedélyes gyümölcsök nyers elfogyasztásához, a felére vágva, és egy kanál segítségével távolítsa el a pépet a héjból. A héj nem ehető. Az emberek enni tudnak mind a magvakat, mind a pépet, vagy csak a pépet.

Az ember eltávolíthatja a magokat úgy, hogy a pépet egy szűrőn vagy a sajtkendőn keresztül nyomja meg, és különféle módon használja a gyümölcslevet, például:

  • Vízzel és cukorral keverés ital készítéséhez
  • A juice hozzáadásával más gyümölcslevekhez, például narancssárga vagy ananászhoz
  • A juice hozzáadása a joghurthoz más gyümölcsökkel
  • Szirup, amelyet egy személy sok más dologba hozhat, például szószokat vagy desszerteket
  • zselé vagy lekvárgá válni
  • üdítőitalsá vagy borgá váljon

A szenvedélyes gyümölcs nem reagál jól a hőmegőrzésre és a konzerválásra, de egy személy ezt megteheti úgy, hogy kombinálja más gyümölcsökkel, amelyek jobban reagálnak erre a módszerre. Az emberek később felhasználhatják később.

Gyakran feltett kérdések

Az alábbiakban válaszolunk a szenvedélyes gyümölcsökkel kapcsolatos általános kérdésekre:

Rendben van -e a szenvedélyes gyümölcsmagok enni?

Az ember a test és a test magjait megeheti.

Milyen hátrányai vannak a szenvedélyes gyümölcsöknek?

A legtöbb ember számára a szenvedélyes gyümölcs tökéletesen biztonságos enni. Néhány latex allergiás ember azonban reagálhat a szenvedélyes gyümölcsre. Ezt keresztreaktivitásnak nevezzük. Ennek oka az, hogy vannak olyan fehérjék, amelyek latexben hasonlóak a szenvedélyes gyümölcsökhöz. A latex allergiás embereknek óvatosnak kell lenniük, ha szenvedélyes gyümölcsöt esznek, amíg nem tudják, hogy reagálnak -e a gyümölcsre.

A szenvedélyes gyümölcs álmossá tesz?

A kutatás azt mutatja, hogy a szenvedélygyümölcs nyugtató hatással lehet, és jó természetes lehetőség lehet, hogy segítsen egy olyan személynek, aki nehezen elalszik.

Mi a különbség a szenvedélyes gyümölcs és a szenvedélyes virág között?

A szenvedélyes virágok és a szenvedélyes gyümölcs ugyanabba a növényből származhat. A virág a növény reproduktív szerve, míg a gyümölcs a magokat tartalmazó szerkezet. Általában azonban a Passion Flower kifejezés egy adott növényre utal a passiflora családon belül, amelynek saját gyógyászati tulajdonságai lehetnek, különösen a szorongás, az álmatlanság és a fájdalom elősegítése érdekében.

Összegzés

A szenvedélyes gyümölcs egy trópusi gyümölcs, amely jellegzetes lila vagy sárga gyümölcsöket termel.

A gyümölcsben található pép és magok gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, és számos egészségügyi előnye lehet.

  • Szívbetegség
  • Táplálkozás/étrend
  • Elhízás/fogyás/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és csak rajzolnak. A szakértői áttekintésű tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents