Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα pinworms

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Το pinworm, επίσης γνωστό ως ThreadWorm, είναι ένα πολύ κοινό εντερικό παράσιτο. Η ιατρική κατάσταση που σχετίζεται με την προσβολή του pinworm είναι γνωστή ως εντεροβιοποίηση.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα pinworms είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος λοίμωξης από σκουλήκια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι παράσιτα, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν. Τα ανθρώπινα pinworms δεν μπορούν να μολύνουν άλλα ζώα.

Οι ενήλικες σκουλήκια είναι μόλις 0,2 έως 0,4 ίντσες ή 5 έως 10 χιλιοστά (mm) σε μήκος, περίπου το μέγεθος ενός συρραπτικού. Είναι λευκά ή κρέμα χρώματα και μοιάζουν με μικρά κομμάτια νήματος. Οι Pinworms μπορούν να ζήσουν για έως και 6 εβδομάδες.

Αυτό το άρθρο του Κέντρου Γνώσης MNT θα διερευνήσει λεπτομερέστερα τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες.

Γρήγορα γεγονότα:

  • Τα σκουλήκια ωριμάζουν στο έντερο και στη συνέχεια μετακινούνται μέσα από το πεπτικό σύστημα για να βάλουν αυγά, τη νύχτα, στην πρωκτική περιοχή.
  • Η φαγούρα τείνει να είναι χειρότερη ή πιο αισθητή τη νύχτα και μερικές φορές μπορεί να ξυπνήσει ένα άτομο με pinworms.
  • Ένα pinworm μπορεί να βάλει χιλιάδες μικροσκοπικά αυγά.
  • Τα αυγά pinworm δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Εάν ένα άτομο έχει μόνο μικρό αριθμό ενήλικων σκουληκιών, τα συμπτώματα θα είναι ήπια ή δεν μπορεί να υπάρχουν καθόλου συμπτώματα. Τα συμπτώματα είναι χειρότερα με βαρύ ή μέτριες λοιμώξεις.

Περίπου 4 εβδομάδες μετά την κατάποση αυγών pinworm, τα ώριμα θηλυκά βγαίνουν από το έντερο στην πρωκτική περιοχή, όπου τα αυγά τοποθετούνται σε μια ουσία που μοιάζει με ζελέ.

Είναι αυτή η ουσία που πιστεύεται ότι προκαλεί σε φαγούρα, κάτι που συμβαίνει συνήθως τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια των σταδίων ωρίμανσης και αναπαραγωγής, μπορεί να βιώσει ένα άτομο με πείρα:

  • Τα θηλυκά σκουλήκια τοποθετούν αυγά
  • ήπια ναυτία

άτομα με σοβαρή λοίμωξη μπορεί να αντιμετωπίσουν:

    li> σοβαρή ευερεθιστότητα
  • Διαλείπουσα κοιλιακή πόνος
  • δυσκολίες ύπνου
  • απώλεια βάρους

Εάν κάποιος διαπιστωθεί ότι έχει ένα Η μόλυνση, όλα τα άλλα μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επίσης, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα.

Τα αυστηρά μέτρα υγιεινής μπορούν να διορθώσουν τη μόλυνση από pinworm και να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκ νέου μόλυνσης.

Το σκουλήκι έχει διάρκεια ζωής περίπου 6 εβδομάδων, επομένως τα μέτρα υγιεινής που λαμβάνονται πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον τόσο πολύ.

Όλοι σε ένα νοικοκυριό με pinworms πρέπει να τηρούν τα εξής: Μια φυσιολογική θερμοκρασία πλύσης είναι αποδεκτή, αλλά πρέπει να είναι καλά ξεσπάσει.

  • κενό το σπίτι διεξοδικά, ειδικά τα υπνοδωμάτια. Η σκούπα πρέπει να είναι τακτική και διεξοδική καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου των 6 εβδομάδων.
  • Επιφάνειες υγρασίας στην κουζίνα και το μπάνιο, το πλύσιμο του υφάσματος συχνά σε ζεστό νερό τακτικά.
  • Μην κουνάτε τα πράγματα που μπορεί να έχουν αυγά πάνω τους, όπως ρούχα, πιτζάμες, κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες.
  • Μην τρώτε στην κρεβατοκάμαρα. Υπάρχει κίνδυνος κατάποσης αυγών που έχουν κλονιστεί από τα κλινοσκεπάσματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα νύχια κάθε μέλους του νοικοκυριού έχουν κοπεί.
  • Αποφύγετε το δάγκωμα των νυχιών και το πιπίλισμα των δακτύλων. Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.
  • Πλύνετε τα χέρια σας καλά και συχνά και τρίβετε κάτω από τα νύχια. Πριν φάτε, μετά από να πάει στην τουαλέτα, και μετά την αλλαγή πάνες, φροντίστε να πλύνετε τα χέρια.
  • τη νύχτα, φορέστε στενά εσώρουχα. Φροντίστε να αλλάξετε εσώρουχα κάθε πρωί.
  • Γάντια βαμβακιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γρατσουνιάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Κάντε μπάνιο ή ντους τακτικά. Καθαρίστε καλά το σώμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πρωκτικές και κολπικές περιοχές. Το ντους προτιμάται για να αποφευχθεί η μόλυνση του νερού μπάνιου.
  • Μην μοιράζεστε πετσέτες ή φανέλες προσώπου.
  • Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να φυλάσσονται σε ένα κλειστό ντουλάπι και να ξεπλυθούν πολύ πριν τη χρήση.
  • Όταν η προσβολή έχει πάει, η καλή πρακτική πλύσης με το χέρι και η υγιεινή θα βοηθήσουν στην αποτροπή της επανάληψης. Η καλή υγιεινή μπορεί να αποτρέψει μια άλλη επιδημία, ακόμη και αν τα παιδιά πάρουν μια άλλη μόλυνση από Pinworm από φίλους στο σχολείο.

    προκαλεί

    Η αιτία της λοίμωξης pinworm είναι ανεπαρκής υγιεινή.

    Τα αυγά μεταφέρονται από τον πρωκτό ενός μολυσμένου ατόμου είτε στο δικό του στόμα, να επανέλθουν τον εαυτό τους ή να έχουν άλλη επιφάνεια. Εάν κάποιος άλλος αγγίξει αυτή τη μολυσμένη επιφάνεια και στη συνέχεια αγγίζει το στόμα τους, μπορεί να έχουν πάρει τα αυγά και μπορεί να μολυνθούν.

    Το θηλυκό pinworm θέτει αυγά γύρω από τον πρωκτό και τον κόλπο. Τα αυγά μπορούν να μεταφερθούν από τον πρωκτό του ατόμου σε:

    • Κρατένια σεντόνια
    • Χαλιά
    • Χέρια
    • Πετσέτες
    • Εσώρουχα και ρούχα

    Το θηλυκό pinworm απελευθερώνει μια φαγούρα κατά τη διάρκεια της βλεννογόνου όταν βάζει τα αυγά της, προκαλώντας μια ώθηση να γρατσουνίσει την πληγείσα περιοχή του πρωκτού ή του κόλπου. Από τα χέρια, τα αυγά μπορούν να μεταφερθούν σε οτιδήποτε αγγίζει, όπως:

  • Έπιπλα
  • επιφάνειες κουζίνας και μπάνιου
  • Τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν για έως και 3 εβδομάδες σε επιφάνειες. Εάν είναι άγγιξε, θα μεταφερθούν στα χέρια. Εάν τα χέρια αγγίξουν τότε το στόμα του ατόμου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταπιεί τα αυγά και να μολυνθεί.

    Αναπνοή στα αυγά

    Τα μικροσκοπικά αυγά μπορεί να γίνουν αερομεταφερόμενα και στη συνέχεια να αναπνέονται και να καταπιούν. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κουνάτε πετσέτες ή σεντόνια, για παράδειγμα. Τα αυγά εκκολάπτονται στα έντερα 1 έως 2 μήνες μετά την κατάποση. Μετά την εκκόλαψη, ένα θηλυκό pinworm μπορεί να βάλει περισσότερα αυγά.

    Η κακή υγιεινή μεταξύ των παιδιών

    Τα μικρά παιδιά είναι πιο πιθανό να μολυνθούν επειδή τείνουν να είναι λιγότερο διεξοδικά για το πλύσιμο των χεριών. Τα παιδιά μπορεί επίσης να έχουν μακροχρόνιες λοιμώξεις επειδή καταπιούν φρέσκα αυγά συνεχώς.

    Τα παιδιά συνήθως βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους, καθιστώντας πιο πιθανή την επανάληψη της μόλυνσης.

    Η υπερπλήρωση

    pinworms είναι πιο συνηθισμένα σε συνθήκες.

    Υγιεινή κατοικίδιων ζώων

    pinworms που επηρεάζουν τους ανθρώπους δεν μπορούν να μολύνουν ζώα ή κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, ορισμένα μικροσκοπικά αυγά μπορούν να προσγειωθούν σε γούνα ενός κατοικίδιου ζώου και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε ανθρώπινα χέρια όταν χαϊδεύουν ή παίζουν μαζί τους. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι το κατοικίδιο ζώο. Είναι κάτω από την ανθρώπινη υγιεινή.

    Διάγνωση

    Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση pinworms:

    δοκιμή ταινίας

    Αυτή η δοκιμή χρησιμοποιεί ταινία σελοφάν. Ο γιατρός τοποθετεί ένα κομμάτι καθαρής πλαστικής ταινίας ενάντια στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό και στη συνέχεια κοιτάζει την ταινία κάτω από ένα μικροσκόπιο. Καθώς το σκουλήκι τείνει να βάλει τα αυγά της τη νύχτα, τα καλά δείγματα είναι πιο πιθανό νωρίς το πρωί. Οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν την ταινία πριν χρησιμοποιήσουν το μπάνιο ή το μπάνιο. Το δείγμα θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί στον γιατρό.

    Υγρό Swab

    Ένας γιατρός ή νοσοκόμα μπορεί να πάρει ένα υγρό στύγμα από γύρω από την πρωκτική περιοχή.

    Παρακολουθώντας ένα σκουλήκι

    Μερικές φορές τα σκουλήκια είναι ορατά στην πρωκτική περιοχή, τα εσώρουχα ή στην τουαλέτα. Στα σκαμνιά, τα σκουλήκια μοιάζουν με μικρά κομμάτια λευκού βαμβακιού. Λόγω του μεγέθους και του λευκού χρώματος τους, οι pinworms είναι δύσκολο να δουν. Το αρσενικό σκουλήκι σπάνια φαίνεται επειδή παραμένει μέσα στο έντερο. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε pinworms τη νύχτα, όταν το θηλυκό βγαίνει για να βάλει τα αυγά της. Εάν ελέγχετε τα παιδιά, είναι καλύτερο να επιθεωρήσετε περίπου 2 έως 3 ώρες μετά την ύπαρξη κοιμισμάτων.

    Πότε να δείτε έναν γιατρό

    Εάν είστε έγκυος, θηλάζοντας ή έχετε ένα μωρό ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε pinworms, θα πρέπει να δείτε Ο γιατρός σας αμέσως.

    Θεραπεία

    Η μόλυνση PinWorm μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η θεραπεία επικεντρώνεται επίσης στην πρόληψη της επανάληψης. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η θεραπεία μπορεί να αποτελείται είτε από μια αυστηρή μέθοδο υγιεινής 6 εβδομάδων ή φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται από αυστηρή υγιεινή για 2 εβδομάδες.

    Ορισμένα φάρμακα είναι διαθέσιμα OTC (πάνω από τον πάγκο) στα τοπικά φαρμακεία. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα άτομα που είναι έγκυα, θηλάζουν ή έχουν μωρό ηλικίας κάτω των 6 μηνών πρέπει να μιλούν με γιατρό.

    φάρμακα για pinworms

    Εάν χρησιμοποιηθεί φάρμακο, θα πρέπει να δοθεί σε όλους στο νοικοκυριό. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μεταξύ των μελών της οικογένειας (άτομα στο ίδιο νοικοκυριό). Επομένως, οι πιθανότητες μολύνσεως εάν κάποιος έχει διαγνωστεί είναι υψηλές, ακόμη και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Επί του παρόντος, το CDC συνιστά την ακόλουθη θεραπεία για Pinworms.

    • Mebendazole: Αυτό το φάρμακο εμποδίζει την ικανότητα του σκουληκιού να απορροφά τη γλυκόζη, σκοτώνοντας αποτελεσματικά μέσα σε λίγες μέρες. Μπορεί να ληφθεί σε μασώμενη μορφή ή ως υγρό. Μια δόση 100 χιλιοστών λαμβάνεται και συνήθως επαναλαμβάνεται σε 2 εβδομάδες.
    • Pyrantel Pamoate: Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο πάνω από τον πάγκο για τη θεραπεία των pinworms. Παραλύει τα σκουλήκια. Η δόση λαμβάνεται και επαναλαμβάνεται σε 2 εβδομάδες.
    • Albendazole: Όπως το Mebendazole, αυτό το φάρμακο εμποδίζει επίσης την ικανότητα του σκουληκιού να απορροφά τη γλυκόζη. Μία δόση 400 χιλιοστών λαμβάνεται και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται σε 2 εβδομάδες.

    Τα μέτρα υγιεινής πρέπει να συνεχιστούν για τις 2 εβδομάδες μετά την αρχική θεραπεία.

    Διάφορα φάρμακα είναι διαθέσιμα για αγορά online. Μιλήστε σε γιατρό πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο.

    Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός

    Η μέθοδος υγιεινής συνιστάται συνήθως για τις έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες και όχι για τη φαρμακευτική αγωγή. Ούτε η μεβενδαζόλη ούτε η αλβενδαζόλη θα πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια των πρώτων 13 εβδομάδων εγκυμοσύνης.

    Κατά τη διάρκεια του 2ου και 3ου τριμήνου της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φάρμακα εάν είναι απαραίτητο. Η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί από γιατρό.

    Το Pyrantel δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς έγκριση από γιατρό.

    βρέφη και παιδιά

    Συζητήστε με έναν γιατρό για παιδιά κάτω των 2 που χρειάζονται θεραπεία. Η μέθοδος υγιεινής προτιμάται συχνά. Εάν είναι απαραίτητη μια άλλη θεραπεία, μπορούν να συστήσουν το φάρμακο που είναι κατάλληλο και ασφαλές για την ηλικία του παιδιού.

    Επιπλοκές

    Αν και άβολα και μερικές φορές ανησυχητικές, οι επιπλοκές ως αποτέλεσμα της λοίμωξης από pinworm είναι σπάνιες. Ωστόσο, εάν συμβούν, μπορούν να περιλαμβάνουν:

    • Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος: Αυτό είναι πιο συνηθισμένο στα θηλυκά με έντονη μόλυνση από πείρα. Ο σκουλήκι μπορεί επίσης να μεταναστεύσει στην ουροδόχο κύστη, προκαλώντας κυστίτιδα.
    • Λοίμωξη από περιτοναϊκή κοιλότητα: Στα θηλυκά, ο σκουλήκι μπορεί να μεταναστεύει από την πρωκτική περιοχή στον κόλπο και στη μήτρα, τους φαλλοπαροειδείς σωλήνες και γύρω από τα πυελικά όργανα, προκαλώντας κολπίτιδα ή ενδομητρίτιδα.
    • Απώλεια βάρους: Εάν η λοίμωξη είναι σοβαρή, το παράσιτο μπορεί να βδελώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.
    • Η λοίμωξη του δέρματος: η φαγούρα μπορεί να οδηγήσει σε έντονη ξύσιμο, που μπορεί να σπάσει το δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.
    • σκωληκοειδίτιδα: Υπάρχουν περιπτώσεις pinworms που μεταναστεύουν στο προσάρτημα.

    φάρμακα θα απαιτηθεί για σοβαρές λοιμώξεις ή επιπλοκές. Η πρόληψη είναι συνήθως εφικτή μέσω επαρκών μέτρων υγιεινής. Δεν υπάρχουν σοβαρές ή αμέσως απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Όσο η θεραπεία συμβαίνει σύντομα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, τα pinworms είναι παράσιτα που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν.

    • Δημόσια Υγεία
    • Γαστρεντερική/Γαστρεντερολογία
    • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
    • Μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.